Mitä teen

Olen helsinkiläinen vapaa toimittaja, tuottaja, toimitussihteeri, kirjoittaja. Tuotan monimuotoisia journalistisia sisältöjä ja kuvitusta printtiin, nettiin ja someen yksittäisistä tarinoista kokonaisiin julkaisuihin. Hallitsen myös b-to-b-sisältöjen tekemisen ja uutiskirjeet. Erikois- ja järjestölehden päätoimittajuudet.

Otan myös valokuvia ja tuotan videoita juttujen yhteyteen.

Työskentelytapani on verkostoitunut. Laskutan työni toiminimeni (T:mi Tiina Ruulio) kautta.

Perhesuhteet: mies, yliopisto-opiskelija tytär, 2 labbista. Asun Helsingin Punavuoressa.

Koulutus: YM Tampereen yliopisto, pääaineena tiedotusoppi, laajasti sivuaineita. Lisäksi opintoja Helsingin yliopistosta.

Kielitaito: Hyvä englanti, ruotsi, välttävä venäjä, välttävä saksa, italian alkeet. Töissä Englannissa ja Moskovassa.

Alan työkokemus: Vakituisena toimittajana (toimitussihteerinä ja uutispäällikkönä) Viikkolehdessä, Veronmaksajat ry:n Taloustaidossa ja Finanssissa vuoteen 1992, sen jälkeen vapaana toimittajana (oma toiminimi), töitä eri medioille ja yrityksille, pitkään mm. Kauppalehdelle, Julkaisija-lehdelle ja Bonnierille.

Graafisen viestinnän erikoislehden Julkaisijan päätoimittajana ja toimitussihteerinä v. 2010–2018. Näkövammaisten lasten perheille suunnatun Silmäterän päätoimittajana 2019-.

Asunto- ja kiinteistöaiheisten uutiskirjeiden (verkko) ja teemajuttujen tuottamista Bonnierielle v. 2016– 2020.

Verkkosisältöjä mm. omalle 50+ -sivustolle sekä www.nanobusiness.fi-sivustolle. Hallitsen somen.

Koulutustilaisuuksia (kirjoittajakoulutusta) esim. liikkeenjohdon palveluyritys Ernst & Youngille sekä verohallinnon virkamiehille.

Äidinkielen ja viestinnän opettajan sijaisuuksia.

Työntekotapa: verkostoitunut, työhuone Kalasatamassa.

Merkittävimmät toimeksiantajat: Veronmaksajat, Kauppalehti liitteineen, Talentumin Tietoverkko, ITViikko, Taloussanomat, YTV, Suomen Akatemia, Advokaatti, Universum, Lehdentekijät, Metropolia Ammattikorkeakoulu (Focus-lehti), Julkaisija, Otavamedia OMA, Bonnier  Business Forum.

Myös suoria yritysasiakkaita: Autodesk, Tieto, Fidenta, Nordea, Asianajotoimisto Rödl & Partner, Eversheds Sutherland.

Markkinointikampanja uutispalvelu Suomen Inter Press Servicelle (IPS).

Henkilökohtaiset intressit: lyhyen matkan triathlonit, vaeltaminen, retkeily, kirjallisuus ja klassinen musiikki. Labradorinnoutajat.

Jaa verkossa: